Fynda bland våra produkter som utgår inom kort!
John Zerzan, anarkist, filosof, författare och föreläsare, är en av nutidens ledande amerikanska civilisationskritiker, vars tankar om ett äkta livssätt präglat av närvaro och möten mellan människor ansikte mot ansikte, har beskrivits som primitivism, anarko-primitivism och grön anarkism. I sina böcker analyserar Zerzan inte bara civilisationens uppkomst och inverkan på människans vill kor, utan han använder också antropologisk forskning om människans förhistoria och andra "primitiva• samhällen i sin uppmaning att skapa fria, jämlika och icke-främlingskapande sätt att leva.
Zerzan har på engelska bland annat givit ut Elements of Refusal, Future Primitive, Running on Emptiness, Questioning Technology och Twilight of the Machines (Maskinernas skymning).
Han bor i dag i Oregon, USA, och har akademiska examina från Stanford University och San Francisco state University. Han är också redaktör för tidskriften Green Anarchy och värd för radioprogrammet Anarchy Radio.
"John Zerzan kan nu med trovärdighet göra anspråk på utmärkelsen av att vara Amerikas mest kända anarkist. Hans skrivande är skarpt, kompromisslöst och orubbligt."
– Derrick Jensen, Utne Reader

Prissänkt med 10 kr!

”Krisen djupnar. Vardagslivet plundras lika mycket som den fysiska miljön. Vår besvärliga situation pekar oss i riktning mot en lösning. Det frivilliga övergivandet av det industriella existenstillståndet är inte självförsakelse, utan en läkande återkomst.”
Så skriver författaren John Zerzan på omslaget till boken Maskinernas skymning, den första boken av honom som översatts till svenska. Boken består av 16 korta kapitel fördelade på två delar, där den första tar upp ursprunget till vår nuvarande kris och den andra delen behandlar civilisationens nuvarande belägenhet. Med träffande analyser och tydliga exempel, och med ett flödande, nästan poetiskt språk, fångar Zerzan läsarens uppmärksamhet från allra första början och håller den kvar genom hela boken.
Den kritik av civilisationen som Zerzan levererar går på djupet, och kanske så djupt vi överhuvudtaget kan gå om vi tar vår utgångspunkt i denna femsinnliga värld. I denna bok ställs vi bland annat inför massamhällets, globaliseringens och teknokulturens förödande konsekvenser och dess grundläggande orsaker: det symboliska tänkandet, arbetsdelningen, domesticeringen (tämjandet av djur och växter), dominerandet av naturen och kvinnan och teknologin, för att nämna några av de fenomen som Zerzan fokuserar på i denna bok, vilken kan sägas vara en ypperlig introduktion till hela hans tänkande, men även till hela den rörelse som omväxlande går under beteckningarna primitivism, anarko-primitivism och grön anarkism. En rörelse som växt sig allt starkare under det senaste decenniet.

Grundfakta
Titel/Namn Maskinernas skymning
Originaltitel/-namn Twilight of the Machines
Bokfakta
Författare John Zerzan
ISBN-13 978-91-977059-5-0
Utgivningsdatum 2009-06-03
Bandtyp Häftad
Sidantal 158
Format, storlek, vikt och volym
Format (bredd x höjd x tjocklek) 140 x 210 x 9 mm
Nettovikt 238 g

Maskinernas skymning

  • 28,00 kr

  • Exkl. moms: 26,42 kr

Relaterade produkter

Prissänkt!
Mängdrabatt!
–10%
3 exemplar av ”Maskinernas skymning”

3 exemplar av ”Maskinernas skymning”

”Krisen djupnar. Vardagslivet plundras lika mycket som den fysiska miljön. V&ar..

75,60 kr 84,00 kr Exkl. moms: 71,32 kr

Antikvarisk
Anarchism: A Beginner's Guide

Anarchism: A Beginner's Guide

Would you want a world without government? In this clear and penetrating study, Ruth Ki..

128,00 kr Exkl. moms: 120,75 kr

Prissänkt!
Volymförsäljning!
–50%
1 låda (48 exemplar!) av ”Maskinernas sk...

1 låda (48 exemplar!) av ”Maskinernas sk...

”Krisen djupnar. Vardagslivet plundras lika mycket som den fysiska miljön. V&ar..

672,00 kr 1 344,00 kr Exkl. moms: 633,96 kr

Prissänkt!
Paketrabatt!
–10%
Baspaketet [4 titlar]

Baspaketet [4 titlar]

Prissänkt med 72 kr! Detta paket innehållet 1 exemplar av titlarna: ..

163,80 kr 182,00 kr Exkl. moms: 154,53 kr

Prissänkt!
Paketrabatt!
–25%
Anarchospaketet

Anarchospaketet

Prissänkt med 127,50 kr! Detta paket innehållet 1 exemplar av Anarchos f&o..

1 381,50 kr 1 842,00 kr Exkl. moms: 1 303,30 kr

Antikvarisk
 Just nu –15%
Anarkismen : [omstörtande nihilism eller...

Anarkismen : [omstörtande nihilism eller...

”Planen på en nationell undervisning borde enhälligt motarbetas p&ar..

58,00 kr 68,00 kr Exkl. moms: 54,72 kr

Taggar: civilisation, anarkism, teknologi, patriarkat, globalisering, språk, symboler, primitivism, domesticering, närhet, hållbart samhälle

Följ och gilla oss på facebook
Skriv in ditt namn och din e-postadress, och eventuellt hur många exemplar du är intresserad av i meddelandefältet, så mejlar vi dig när produkten åter finns i lager.
Namn
E-postadress
Meddelande