Köpevillkor

  • 2024-01-01
 
Omfattning
Dessa köpevillkor omfattar all försäljning på denna webbplats, om inget annat särskilt avtalas, mellan företaget Fröjdum, hädanefter även kallat ”Fröjdum webbutik” och ”vi” och köparen, hädanefter kallad "kund" eller "du". Genom att du som kund genomför ett köp i Fröjdum webbutik godkänner du dessa köpevillkor.
Från om med 2019-11-27 är Anarchos ett registrerat "särskilt företagsnamn" (tidigare benämnt "bifirma") till företaget Fröjdum. Försäljningen på denna webbplats, inklusive namnet på fakturor och kvitton, sker under namnen Fröjdum och Fröjdum webbutik. Betalningsmottagare på samtliga konton är och anges i dessa köpevillkor som Fröjdum.
Priser och moms
Alla priser är inklusive moms (vanligtvis 6% eller 25%), där inget annat anges.

1. Betalning med kort, mot faktura eller bankbetalning
Vi erbjuder betalning med kort, mot faktura eller bankbetalning i samarbete med Payson.
Betalning mot faktura med Payson
Betalningsvillkoret är 14 dagar. För att kunna beställa mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs. Företag som betalar mot faktura måste vara registrerade i Sverige och ska betala fakturan inom 30 dagar. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickas en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.
Information om pantsättning vid betalning mot faktura
Vid betalning mot faktura med Payson kommer fakturan att pantsättas till Svea Bank AB, 556158-7634.
Läs mer om Paysons villkor här.
2. Förskottsbetalning
Förutom betalning med Payson erbjuder vi även förskottsbetalning till Fröjdums bankkonto, antingen
  • med banköverföring eller via Fröjdums bankgironummer (senast två bankdagar efter orderdatumet)
  • alternativt med Swish (senast dagen efter orderdatumet).
OBS! Förskottsbetalningen ska finnas på Fröjdums bankkonto inom den tidsperiod som anges i den orderbekräftelse som skickas till den angiven e-postadressen. Om inbetalningen inte finns på Fröjdums bankkonto inom den tidsperioden som anges i orderbekräftelsen, så kommer ordern att avbokas.

Leveransvillkor
Leveranstiden är normalt mellan 1–7 vardagar beroende på valt fraktalternativ. Leveranstiden vid förskottsbetalning gäller från att förskottsbetalningen är registrerad på ett av våra konton. Vi kan dock inte garantera att beställningen kommer fram inom angiven leveranstid då oförutsedda förseningar kan uppstå under postgången till kunder och från leverantörer till Fröjdum som vi inte kan råda över och som negativt kan påverka de normala leveranstiderna. OBS! Eftersom Postnord numera delar ut brev varannan vardag, kan försändelser som skickas med dem försenas med 1 vardag. Vi lämnar ingen kompensation vid eventuella olägenheter som kan uppstå till följd av dessa eventuella förseningar. Leverans kan endast ske till en adress per order.
För tillfället levererar vi endast till adresser i Sverige. Kunder med leveransadresser i Finland och Norge kan beställa alla Anarchos förlags böcker här:
Webbordrar som mottas efter kl 16.00 på vardagar eller under helger behandlas påföljande vardag.
Alla brev- och paketförsändelser skickas med antingen Postnord, DB Schenker eller DHL. Eventuell avisering sker från DB Schenker och DHL via sms, och från Postnord antingen via sms, en notis i Postnords mobilapp eller mejl. Alla brevförsändelser och paket som inte kan lämnas i brevlåda, brevinkast eller vid dörr hämtas ut av kund på leverantörens närmaste serviceställe/ombud. Maximal försändelsevikt är 25 kg.
Ej uthämtade brev och paket som ej kan levereras av vår leverantör till den leveransadress som en kund angivit, antingen direkt eller via avi, kommer att debiteras kund en administrativ avgift på 50 kr plus den faktiskt kostnaden för returen till oss, vilken brukar ligga på cirka 160–200 kr.
Anger du som kund en felaktig leveransadress eller felaktiga leveransvillkor som innebär att vi på Fröjdum får leveransen i retur eller får betala extra kostnader, förbehåller vi oss rätten att debitera dig som kund en administrativ avgift på 50 kr plus den faktiska kostnaden för returen till oss, vilken brukar ligga på cirka 160–200 kr.
Fraktalternativ
Fröjdum webbutik erbjuder två olika fraktalternativ inom Sverige:
  • Normalfrakt, med en leveranstid på 3–5 vardagar för 68 kr med DHL och 3–7 vardagar för 58 kr med Postnord,
  • Snabbleverans med DHL, med en normal leveranstid på 1–2 vardagar mot en kostnad på 78 kr.
Dessutom erbjuder vi fraktfri Normalfrakt på ordrar med ett värde över 399 kr. Detta fraktfria erbjudande gäller endast vid val av Normalfrakt.

Rabattkoder
Rabattkoder kan vara kopplade till en mängd olika villkor som måste uppfyllas för att du som kund ska få din rabatt. Det vanligaste villkoren är dock att de endast kan användas vid ett köptillfälle per kund under endast en viss tidsperiod. Om en rabattkod gäller endast en produkt, så kan koden vanligtvis användas på endast ett exemplar av den produkten vid ett köptillfälle. Notera också att rabattkoderna vanligtvis inte inkluderas i beräkningen av eventuell fraktfri Normalfrakt över 399 kr, det vill säga om totalsumma på din order före användningen av en rabattkod är under 400 kr, så kommer inte fraktfri Normalfrakt att tillämpas.

Person- och leveransuppgifter
För att handla hos oss måste du fylla i alla obligatoriska fält vid kundregistreringen. Genomförd beställning innebär att du samtycker till att namn, adress, telefonnummer, e-postadress och eventuellt personnummer registreras i vårt kundregister.
Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får del av när du anmäler dig för köp eller besöker vår hemsida kommer att behandlas av Fröjdum i egenskap av personuppgiftsansvarig. Informationen kommer att användas i syfte att vi vid köp skall kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig, utföra kreditkontroll, uppmärksamma dig på erbjudanden samt övrigt i marknadsföringssyfte. Det är viktigt att vi får din e-postadress för att underlätta kommunikation i samband med order, men du kan själv välja om du vill ha nyhetsutskick från oss eller inte.
Du har rätt att efter begäran få ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. För att få dessa uppgifter skickade till dig per post tas en administrativ avgift ut på 50 kr. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna skall rättas eller raderas.

Information om ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att du skall kunna nyttja din ångerrätt måste du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden.
Returrätt
Full returrätt gäller inom två veckor (tio vardagar) från det att du mottagit varan. Om någon vara är skadad vid ankomst, se avsnittet reklamationer nedan.
Fraktavgift och returporto betalas alltid av dig. Du behöver inte ange varför du ångrar dig, men skicka alltid med en lapp där det tydligt framgår att du ångrar ditt köp. Observera att du är ansvarig för att paketera varorna så att de inte rimligen kan skadas under leveransen. Varor som är skadade vid ankomst på grund av bristande emballage kommer att debiteras dig. Returer får inte beläggas med uthämtningsavgifter, exempelvis postföskott.
Om du som kund gör en felbeställning, så förbehåller sig Fröjdum rätten att invänta returen av de felbeställda varorna innan vi levererar en eventuell ny order. Vi felbeställning betalar du alltid frakten till dig och frakten till oss.
Reklamationer
Får du en defekt vara ska du alltid kontakta oss så fort felet upptäckts, dock senast inom en vecka (fem vardagar) efter upptäckten. Alla returer ska returneras och märkas med ett returnummer som erhålles av oss. Defektretur sker alltid på vår bekostnad, men du får inte returnera utan att först kontakta oss. Returer av defekta varor får inte beläggas med uthämtningsavgifter (exempelvis postförskott). En defekt vara ersätts i första hand med en ny felfri.

Reservationer
Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Kom ihåg detta: Om du har sett ett produktpris som var felaktigt, och som sedan har ändrats till det korrekta, så har du inte rätt att köpa produkten till det felaktiga priset.
Trygg hos oss
Fröjdum webbutik följer distansavtalslagen, dataskyddsförordningen GDPR och konsumentverkets rekommendationer och hoppas att du ska känna dig trygg och trivas som kund hos oss. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor!

Skriv in ditt namn och din e-postadress, och eventuellt hur många exemplar du är intresserad av i meddelandefältet, så mejlar vi dig när produkten åter finns i lager.
Namn
E-postadress
Meddelande